fbpx

Ali na gradu straši?

arhiv

V Predjamskem gradu definitivno straši, so ugotovili lovci na duhove z ameriškega programa SyFy (nekdanji Sci Fi Channel), ki so pred dvema letoma več dni…

V Predjamskem gradu definitivno straši, so ugotovili lovci na duhove z ameriškega programa SyFy (nekdanji Sci Fi Channel), ki so pred dvema letoma več dni raziskovali in snemali v enem naših najznamenitejših gradov. Medtem ko naj bi posneti glasovi in fotografije meglic nad člani ekipe jasno pričali o paranormalni dejavnosti, vodja Predjamskega gradu Sergeja Kariž pravi, da je za šume, stopinje in glasove, ki jih vodniki pogosto slišijo ter se jih v mraku včasih še vedno prestrašijo, mogoče najti povsem razumsko razlago. A ker o tem ne moremo biti nikoli povsem prepričani, smo se tudi mi odpravili lovit duhove v Predjamski grad.

Naslonjen na živo skalo, nad skrivnimi rovi in med strmimi pečinami že skoraj devetsto let bedi nad Predjamo mogočen Predjamski grad. Njegova skorajda neresnična podoba, kot kulisa iz kakšne srhljivke, človeka prevzame, vsakič ko jo zagleda. S svojo zgodovino, številnimi zgodbami in skrivnostmi, ki bodo za vedno ostale znotraj njegovih debelih zidov, ki se skozi jamske sisteme odpirajo globoko v notranjost zemlje, že dolgo buri domišljijo obiskovalcev, vodnikov in domačinov. Še posebej ko se nad njim spusti noč, ki ima seveda svojo moč !

Vir: Jana.si

Odkrijte skrivnosti Slovenije in sveta s pomočjo portala Travel.Over.Net na >>


Sledite nam