fbpx

Javna tribuna – Uči se, kajti znanje ti bo koristilo, so nam govorili starši

arhiv

"Izobrazba je pomemeba", Uči se, kajti znanje ti bo nekoč koristilo", "Uči se, saj se učiš zase", Če se boš učil/a, ti ne bo treba…

“Izobrazba je pomemeba”, Uči se, kajti znanje ti bo nekoč koristilo”, “Uči se, saj se učiš zase”, Če se boš učil/a, ti ne bo treba kasneje delati težkih fizičnih  del.” Verjetno so redki, ki v času šolanja, niso s strani staršev slišali vsaj ene izmed zgoraj zapisanih misli.

Opremljena s spodbudnimi mislimi in upanjem na boljšo prihodnost, je generacija današnjih 30 in več letnikov, pred leti skušala premagovati težave z neljubim opravilom, imenovanim učenje.

Z odraščanjem in premagovanjem letom primernih težav, nastopi obodbje, ko se človek poda v svet novim izzivom naproti in spozna, da so starši vendarle imeli prav. Da sta tako znanje, kakor tudi trud, nepogrešljiva zaveznika pri realizaciji želja. Pogosto se poudarja, da se zamujene priložnosti ne da nadoknaditi, k sreči za znanje to v veliki meri ne velja. Z železno voljo, trudom in trdim delom, so zadani cilji dosegljivi.

Na Med.over.Netu se zavedamo pomena, ki ga ima znanje in mimogrede, tega ni nikoli preveč, zato smo v javno tribuno povabili gospo Jelko Ciuha, ravnateljico višje strokovne šole IZ HERA, ki bo pomagala razbliniti morda že naraščujoči dvom, da sta v današnjih časih znanje in trdo delo odveč.

Vabljeni, da se z vprašnji in izkušnjami pridružite javni tribuni v četrtek, 23. septembra 2010 ob 11. uri na forumu: Starševski čvek.

“Še zadnja misel: Edina stvar, ki vam jo v življenju nihče ne more vzeti je znanje.”

Z vprašanji se lahko pridružite javni tribuni na spletnem naslovu >>


Sledite nam