fbpx

Na Kitajskem nova afera zaradi zastrupljenega mleka

arhiv

Peking – Na severu Kitajske so aretirali sedem ljudi, osumljenih proizvodnje z melaminom zastrupljenega mleka. Do aretacij je prišlo, potem ko so kitajske oblasti odkrile…

Peking – Na severu Kitajske so aretirali sedem ljudi, osumljenih proizvodnje z melaminom zastrupljenega mleka. Do aretacij je prišlo, potem ko so kitajske oblasti odkrile 26 ton mleka v prahu, okuženega z melaminom, danes poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Med aretiranimi je tudi Wang Zhigang, generalni direktor mlekarne Jinfulai v mestu Yangquan v provinci Shanxi. V mlekarni Jinfulai so mleku v prahu, ki mu je pretekel rok trajanja, dodali strupeni melamin in proizvedli 26 ton nove mešanice, ki so jo nato prodali v več provincah na Kitajskem. Ali je zaradi zastrupljenega mleka v prahu prišlo do okužb, še ni znano.

Kitajsko je pretreslo že več podobnih škandalov, povezanih s hrano, predvsem z okuženim mlekom. Leta 2008 je zaradi okuženega mleka umrlo šest otrok, 300.000 pa zbolelo. Takrat so sodili 21 osebam, dva človeka so usmrtili.

Vir: dnevnik.si

Želite izvedeti, kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Več na forumu >>


Sledite nam