fbpx

Kako do bleščečega nasmeha

arhiv

Poti je več, izberite svojo Nič ne pomaga, če nam avtorji resnih strokovnih člankov dopovedujejo, da imamo belci po naravi zobe z rahlim pridihom rumene…

Poti je več, izberite svojo

Nič ne pomaga, če nam avtorji resnih strokovnih člankov dopovedujejo, da imamo belci po naravi zobe z rahlim pridihom rumene barve. Zdi se, da nam je popolnoma vseeno, da so takšni zobje močnejši in bolj zdravi. Še manj sprejemljivo se nam zdijo zobje, “nametani kot domine”, naj so še tako naravni in zdravi. Imperativ sodobne družbe so bleščeče beli zobje, zloženi eden ob drugem, kot bi bili iz kalupa. In v ta cilj smo pripravljeni vložiti veliko časa in tudi denarja. Če imamo nekaj prihrankov, zdajšnja dentalna medicina in materiali, ki jih uporablja, omogočajo tako rekoč vse. Izgovor, da imamo z zobmi pač smolo, ostaja res samo še – izgovor.

Možnosti za popravilo neravnih, zabarvanih ali poškodovanih zob je zares veliko. Zobozdravniki najpogosteje izbirajo med beljenjem zob, vse bolj priljubljenimi zobnimi luskami (venirji) in zobnim vezivom, predvsem zato, ker osnovnega zoba ni treba brusiti, tako kot pri zobnih prevlekah.

Beljenje

Tehnik beljenja zob je več, pomembno pa je predvsem to, da postopek izvede stomatolog in nihče drug. Nestrokovno opravljen postopek ima lahko za posledico neenakomerno posvetlitev, še neprijetnejše pa je trajno skelenje zob. Pred beljenjem mora stomatolog temeljito očistiti zobe in zobni kamen. Pred posegom je mora zaščititi ustnice in dlesni, tako da so med postopkom izpostavljeni samo zobje. Nato na zobe nanese belilni gel, ki začne delovati, ko ga osvetli s posebno svetilko. V slabi uri so lahko zobje svetlejši celo za osem odtenkov. Skupaj s predhodnim čiščenjem zob in pripravo poseg traja približno uro in pol.

Vir: revija Viva

V mapi forumov izberite forum, ki po tematiki ustreza vašim težavam in posvetujte se s strokovnjakom na >>


Sledite nam