fbpx

Spolna vzgoja nazaj v šolo

arhiv

Četrtina britanskih najstnikov pri spolnih odnosih ne uporablja kontracepcije London – Britanske zdravstvene organizacije pozivajo vlado, naj si kot prednostno nalogo zada izobraževanje mladih glede…

Četrtina britanskih najstnikov pri spolnih odnosih ne uporablja kontracepcije

London – Britanske zdravstvene organizacije pozivajo vlado, naj si kot prednostno nalogo zada izobraževanje mladih glede varne spolnosti. Podatki namreč kažejo, da kar četrtina mladih v Veliki Britaniji pri spolnem odnosu z novim partnerjem ne uporablja nikakršne oblike kontracepcije.

Zaskrbljujoče številke neodgovornih najstnikov so spodbudile zdravstvene organizacije, da so vlado pozvale, naj si kot prioriteto zada izobraževanje mladih v šolah glede spolnosti in intimnih razmerij. Osebno higieno so označili kot najbolj pomembno temo, sledila je kontracepcija, zlasti, ko se mladostniki pripravljajo na zmenek, ki bi lahko vodil do seksa.

Raziskavo so izvedli v sklopu svetovnega dneva kontracepcije, ki bo potekal 26. septembra. Rezultati v Veliki Britaniji so razkrili, da se kar 16 odstotkov mladih spušča v nezaščitene spolne odnose z novim partnerjem, saj največkrat pozabijo na uporabo kontracepcije, 13 odstotkov jih je dejalo, da je bilo partnerju ljubše, če zaščite nista uporabljala, 19 odstotkov pa je na kontracepcijo pozabilo zaradi vinjenosti.

Vir: dnevnik.si

Spoznati svet mladostnikov danes ni težko s pomočjo foruma: Mladi o spolnosti in drugih aktualnih temah na >>


Sledite nam