fbpx

Deset življenjskih lekcij, ki jih moramo pozabiti

arhiv

1. Vsi problemi so slabi. Vse življenje so nas učili, da so vse težave slabe (tisti matematične naloge in testi v šoli ne štejejo), da…

1. Vsi problemi so slabi.

Vse življenje so nas učili, da so vse težave slabe (tisti matematične naloge in testi v šoli ne štejejo), da so nekaj groznega in da spadajo k življenju. Nekateri ljudje, ki nimajo težav, si jih zato celo izmišljajo … Pravi problemi so v resnici nekaj čudovitega in vsak problem nosi s seboj tudi seme rešitve. Izgorelost? Vodi vas proti popolni karieri. Grozno partnerstvo? Uči vas, kaj v resnici pomeni ljubezen. Iskanje rešitve za vsak problem daje našemu življenju okus, je prava začimba.

2. Pomembno je biti srečen.

To, da rešimo zapleten problem, nas lahko osreči, vendar to še ne pomeni, da moramo biti srečni, če naj se dobro počutimo. Ossredotočite se na nekaj, kar vas dela nesrečne, nato pa se spomnite pridige, da je treba biti srečen. To je zelo stresno! Popolnoma normalno je, da si dovolimo biti žalostni, dovoliti si moramo, da se počutimo tako, kot se v resnici. To je dober temelj za zadovoljstvo.

3. Moja preteklost je pustila neodpravljive posledice.

Res je, da lahko boleče izkušnje ali travme pustijo brazgotine, vendar jih je mogoče zgladiti. Vsakdo lahko odloži čustveno prtljago, ki si jo nabral v življenju. Če svoja prepričanja postavite pod vprašaj, ste že na pravi poti. Osredotočite se na to, kar vam povzroča skrbi, in nato razmislite, kako vam takšno prepričanje škoduje in kaj lahko storite, da bo drugače. Tako se boste naučili (od)pustiti.

4. Težko delo vodi k uspehu.

Če ste kdaj opazovali živalske mladičke, ste opazili, da se vseh pomembnih življenjskih naukov naučijo z igro. Tudi ljudje bi se morali igrati, tako kot smo se v otroštvu. Ne veste, kako? Učite se pri otrocih, ki v igri in z igro rešujejo težave (in še enkrat preberite 1. točko). Naj bo tudi vaše delo igra! To je pot do uspeha.

Vir: revija Viva

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Več na forumu >>


Sledite nam