fbpx

Mednarodno strokovno srečanje: Doječe matere, otroci in zdravila

arhiv

Cilj mednarodnega strokovnega srečanja je aktivna izmenjava izkušenj o dojenju, materinemu mleku in zdravilih, ki jih predpisujemo doječim materam. Srečanje je namenjeno strokovnjakom različnih profilov,…

Cilj mednarodnega strokovnega srečanja je aktivna izmenjava izkušenj o dojenju, materinemu mleku in zdravilih, ki jih predpisujemo doječim materam. Srečanje je namenjeno strokovnjakom različnih profilov, kot so: družinski zdravniki, pediatri, porodničarji, patronažne medicinske sestre, zdravstveno osebje porodnišnic, pediatričnih oddelkov in ambulant ter drugih ustanov, kjer obravnavajo doječe matere in njihove otroke.

Organizatorji so povabili dva prominentna tuja strokovnjaka, ki delujeta na področju dojenja in predpisovanja zdravil doječim materam. Prof. dr. Thomas W. Hale je avtor knjige “Medications and Mother’s Milk”, ki izhaja kot vsakič temeljito dopolnjena izdaja – letos že štirinajstič. Prof.dr Hale je profesor pediatrije in pomočnik dekana za raziskovanje na Texas Tech University School of Medicine v Amarillu, v Teksasu, ZDA. Je mednarodno priznan predavatelj in eden vodilnih strokovnjakov na področju.

Prof. dr. Riccardo Davanzo iz Inštituta Burlo Garofolo iz Trsta je priznan strokovnjak na področju laktacije in dojenja, tako v Italiji, kot tudi po svetu. Doslej je že odlično predaval v Laškem, na simpoziju o laktaciji in dojenju. Povabljeni so tudi domači strokovnjaki z izsledki lastnih raziskav.

Predviden je čas za čim bolj aktivno razpravo o zdravilih in dojenju, ter o vplivih učinkovin predpisanih doječim materam, na njihove dojene otroke.

ORGANIZATORJI:

  • Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja, Društvo UNICEF Slovenija,
  • Visoka zdravstvena šola v Celju,
  • Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije.

Prijaviti se je potrebno najkasneje do 25. septembra 2010 s prijavnico, ki jo pošljite na naslov ali po telefonu:
Društvo UNICEF Slovenija, Polona Greif, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana; tel: 01 583 80 86; e-pošta: [email protected].


Sledite nam