fbpx

Znanstveniki: Sveža ljubezen vas bo stala dveh tesnih prijateljev

arhiv

London – Sveža ljubezen vas lahko stane dveh tesnih prijateljev, odkriva študija. Do sedaj so bržkone po večini vsi dognali, da lahko strastno razmerje vzame…

London – Sveža ljubezen vas lahko stane dveh tesnih prijateljev, odkriva študija. Do sedaj so bržkone po večini vsi dognali, da lahko strastno razmerje vzame veliko časa, znanost pa je temu ljudskemu prepričanju dodala še nekaj številk.

Raziskovalci Oxfordske univerze so povprašali ljudi o številu najbližnjih prijateljev in za koliko se je njihovo število spremenilo, ko so enačbi dodali še novo partnerstvo. Znanstveniki so odkrili, da imajo ljudje navadno skupino petih ljudi, ki se zmanjša za dva, ko je v življenje enega človeka prišla nova ljubezen.

“Ljudje, ki so v razmerjih, imajo v svojem krogu namesto tipičnih petih komaj štiri ljudi,“ je povedal profesor evolucionarne antropologije na Oxfordu Robin Dunbar.

“Treba se je soočiti z dejstvom, da je eden od tistih v krogu prav novi partner, kar pomeni, da ste se morali odpovedati dvema.“

Vir: dnevnik.si

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov potekajo na forumu >>


Sledite nam