fbpx

Pacienti s srčnimi obolenji soočeni z velikim tveganjem za smrt, če so depresivni

arhiv

London – Kombinacija depresije in koronarne srčne bolezni pri pacientih je lahko bolj smrtonosna, kot vsaka bolezen posebej, svarijo raziskovalci. Francoski in britanski strokovnjaki so…

London – Kombinacija depresije in koronarne srčne bolezni pri pacientih je lahko bolj smrtonosna, kot vsaka bolezen posebej, svarijo raziskovalci. Francoski in britanski strokovnjaki so pojasnili, da imajo ljudje z obema boleznima štirikrat večjo možnost, da umrejo za posledicami srčne bolezni.

Študija, objavljena v znanstveni reviji Heart, je sledila psihičnemu in fizičnemu zdravju 6000 posameznikom v srednjih letih za obdobje petih let. Raziskovalci so ob objavi izsledkov posvarili, da bi morali biti zdravniki pri pacientih s srčnimi boleznimi pozorni tudi na morebitno prisotnost depresije.

Znanstveniki iz University College London in University of Versailles so odkrili, da imajo ljudje s srčnimi boleznimi kar za 67 odstotkov večjo možnost za smrt v primerjavi s tistimi, ki nimajo ali srčne bolezni ali depresije.

Vir: dnevnik.si

Bolezni srca in ožilja. Obiščite spletni forum in izvedeli boste več na >>


Sledite nam