fbpx

Računalniki in splet spreminjajo način delovanja naših možganov in slabijo sposobnost koncentracije

arhiv

Manchester – Obsesije z računalniškimi igricami in spletnimi družbenimi omrežji lahko spreminjajo način delovanja človekovih možganov, opozarja ena od vodilnih strokovnjakinj za možgane v Veliki…

Manchester – Obsesije z računalniškimi igricami in spletnimi družbenimi omrežji lahko spreminjajo način delovanja človekovih možganov, opozarja ena od vodilnih strokovnjakinj za možgane v Veliki Britaniji.

Znanstvenica Susan Greenfield, ki predava na Univerzi v Oxfordu, verjame, da nenehna uporaba računalnika in spleta spreminja način, kako delujejo človeški možgani, slabi sposobnost koncentracije in onemogoča empatijo.

„Zame je to skoraj tako pomembno kot podnebne spremembe. Medtem ko to seveda ne ogroža obstoja našega planeta, mislim, da je ogrožen naš obstoj – in tudi to, kakšni bi lahko bili ljudje v prihodnosti,“ je povedala Greenfieldova.

Strokovnjakinja verjame, da bi lahko bila ravno tehnologija glavni krivec za zaskrbljujoč dvig posameznikov z motnjo hiperaktivnosti in porast uporabe zdravila za hiperaktivnost, Ritalina.

Več informacij preberite na spletni strani >>


Sledite nam