fbpx

Hekerji vsak teden ustvarijo 57 tisoč lažnih strani, ki na prvi pogled delujejo pristne

arhiv

San Francisco – Vsak teden na internetu vzklije kar 57 tisoč internetnih strani, ki na prvi pogled izledajo povsem legitimne. V resnici pa so pravi…

San Francisco – Vsak teden na internetu vzklije kar 57 tisoč internetnih strani, ki na prvi pogled izledajo povsem legitimne. V resnici pa so pravi labirint pasti, ki le čakajo, da iz nas izvečejo osebne podatke in se tako na naš računu dobro okoristijo.

Spletne zanke ponavadi izgledajo kot popolnoma normalne internetne strani. Pogosto imitirajo strani bank, internetnih trgovin in strani, ki organizirajo dražbe.

Ugotovitve španskega podjetja Panda Securitiy so naravnost osupljive. Kot pojassnijo, uporabniki preko svoje elektronske pošte ali raznih iskalnikov najedjo strani, ki ponuajo vsemogoče. ”Problem nastane, ker ne morejo z zagortovostjo vedeti, ali gre za legitimnos stran ali za past internetnih tatov,” razloži Luis Corrons, tehnični direkror družbe.

Čeprav poskušajo pojavljanje takih strani čimbolj omejiti, tudi s spreminjanjem indeksnih algoritmov, pa prevaranti vedno najdejo nove načine za oškodovanje ljudi. Največkrat imitirajo strani uglednih svetovnih korporacij, kot je na primer Western Union ali znana aukcijska stran eBay.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam