fbpx

Kaj lahko prinesejo današnji pogovori?

arhiv

Ljubljana – Zdravniški sindikat Fides je v torek izrazil ogorčenje nad pozivi ministra za zdravje Dorjana Marušiča k stavki zdravnikov in jih ocenil kot neodgovorne….

Ljubljana – Zdravniški sindikat Fides je v torek izrazil ogorčenje nad pozivi ministra za zdravje Dorjana Marušiča k stavki zdravnikov in jih ocenil kot neodgovorne. Stavka namreč prinaša popolno prekinitev zdravniškega dela, medtem ko zdravniki delajo redno, so zapisali.

Marušič je namreč na ponedeljkovi novinarski konferenci po obisku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana dejal, da bi bilo bolje, če bi se zdravniki odločili za stavko, kot pa da so umaknili soglasja za delo prek polnega delovnega časa. Kot razlog za tak poziv je navedel, da mora biti v času stavke poskrbljeno za otroke, starostnike, nosečnice in onkološke bolnike.

Večina zdravnikov od začetka septembra ne dela več prek polnega delovnega časa. Za to potezo so se odločili potem, ko je državni zbor potrdil novelo zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki med drugim znižuje višino dodatka za nadurno delo.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam