fbpx

Ko število mačk postane problem

arhiv

Če bo predlog belgijske vlade uzakonjen, potem bodo skoraj vsi lastniki mačk prisiljeni do leta 2016 sterilizirati in registrirati svoje hišne ljubljenčke. Ministrtsvo za zdravje…

Če bo predlog belgijske vlade uzakonjen, potem bodo skoraj vsi lastniki mačk prisiljeni do leta 2016 sterilizirati in registrirati svoje hišne ljubljenčke. Ministrtsvo za zdravje meni, da je to nujno zaradi vse večjega števila mačk, ki so brez lastnikov.

Bruselj – Belgijska vlada je predstavila radikalen predlog, s katerim se želi soočiti s hitrim naraščanjem števila mačk v državi. Predlaga, da v petih letih sterilizirajo vse, razen redkih izjem, tistih, ki imajo določene rodovnike.

Če bo predlog uzakonjen, bo država začela z izvedbo v začetku naslednjega leta. Število mačk je v državi z 11 milijonov prebivalcev naraslo na približno 1,7 milijona. Po podatkih zdravstvenega ministrstva je bilo lani več kot 13.000 mačk ubitih v zavetiščih, vsaka tretja mačka pa je prepuščena sama sebi. „Soočamo se z dramatično situacijo,” trdi Jan Eyckmans z belgijskega ministrstva za zdravje.

Vir: delo.si

Naši hišni ljubljenčki – naša sreča. Posvetujte se na forumu >>


Sledite nam