fbpx

Tretjina potnikov je mladih

arhiv

Na začetek šolskega leta se zato vsako leto pripravijo tudi v avtobusnem in železniškem potniškem prometu. Po podatkih Slovenskih železnic namreč mladi predstavljajo slabo tretjino…

Na začetek šolskega leta se zato vsako leto pripravijo tudi v avtobusnem in železniškem potniškem prometu. Po podatkih Slovenskih železnic namreč mladi predstavljajo slabo tretjino vseh prepeljanih potnikov, podobno ugotavljajo tudi pri avtobusnem prevozniku Alpetour. Zato dijakom prilagajajo vozne rede, obenem pa imajo možnost kupovati vozovnice po subvencionirani ceni.

»Vozni redi, ki začnejo veljati s 1. septembrom in veljajo do konca šolskega pouka, so prilagojeni pričakovanemu povečanju števila potnikov. Pripravljeni so na podlagi spremljanja prometnih tokov in so prilagojeni začetku in koncu pouka na gorenjskih srednjih šolah,« je pojasnila direktorica družbe Alpetour Ivanka Zupančič Gaber. O cenah, nakupnih pogojih in voznih redih za prihajajoče šolsko leto dijake konec avgusta obvestijo z osebno pošto. Dijaki so pri nakupu mesečnih ali letnih vozovnic upravičeni do subvencije, ki jo zagotavlja ministrstvo za šolstvo in šport, cena pa je potem odvisna od stopnje subvencije. Pri Alpetourju so pripravili tudi izračun cene mesečne dijaške vozovnice z najpogostejšo 17-odstotno stopnjo subvencije na relaciji Kranj–Ljubljana. Zanjo bodo dijaki odšteli nekaj čez sto evrov.

Vir: Gorenjski glas

Se vam zdi, da nimate besede pri prometni varnosti? Zapišite svoje predloge na forum >>


Sledite nam