fbpx

Slovenci o varčevanju z energijo poučeni, a tega ne upoštevajo

arhiv

Čeprav je energetsko ozaveščenih kar 83 odstotkov Slovenk in Slovencev, pa je stanje v praksi precej drugačno. Z energijo gospodarno ravna le 28 odstotkov Slovencev….

Čeprav je energetsko ozaveščenih kar 83 odstotkov Slovenk in Slovencev, pa je stanje v praksi precej drugačno. Z energijo gospodarno ravna le 28 odstotkov Slovencev.

Direktor agencije Informa Echo Rajko Dolinšek je povedal, da je v Sloveniji energetsko neozaveščenih 17 odstotkov gospodinjstev, večinoma so ta v osrednji Sloveniji in imajo razmeroma visoke prihodke.

29 odstotkov gospodinjstev pa je do varčevanja z energijo skeptičnih. Čeprav dajejo zmanjšanju energije velik pomen, menijo, da sami ne morejo veliko prispevati k učinkoviti rabi energije. Le odstotno točko manj vprašanih pa je do vprašanja učinkovite rabe energije pasivnih.

Še vedno prevladujejo energijsko neučinkovite zgradbe

Druga raziskava energetske učinkovitosti Slovenije je še pokazala, da kar 72 odstotkov večstanovanjskih stavb nima ustrezne toplotne izolacije, okna z energijsko varčno zasteklitvijo pa ima le 16 odstotkov slovenskih gospodinjstev.

Obiščite spletno stran in izvedeli boste več na >>


Sledite nam