fbpx

2. Festival avtizma: Genijalnost potrebuje priložnost

arhiv

Letos bo v Mestnem muzeju Ljubljana od 15.-17. septembra 2010 potekal že drugi Festival avtizma, tokrat z naslovom Genijalnost potrebuje priložnost. Udeležili se ga bodo…

Letos bo v Mestnem muzeju Ljubljana od 15.-17. septembra 2010 potekal že drugi Festival avtizma, tokrat z naslovom Genijalnost potrebuje priložnost. Udeležili se ga bodo mednarodni umetniki ter znanstveniki in raziskovalci, ki proučujejo avtizem in umetnost. Gostje festivala bodo med drugimi Michael Fitzgerald, profesor s Trinity Collega v Dublinu in avtor knjige Autism and Creativity, angleški pianist z avtizmom Derek Paravicini in njegov mentor Adam Ockelford. Obeta se tudi prihod Marka Ty Whartona, vsestranskega umetnika, skladatelja, filozofa in predavatelja z avtizmom.

Na festivalu bodo predstavljeni rezultati študije o vplivu kulturno-umetniškega usposabljanja na umetniške sposobnosti in socialne veščine ljudi z avtizmom, ki jo Center za avtizem izvaja v okviru projekta Razvoj mreže kulturno-umetniškega usposabljanja za osebe z avtizmom (projekt delno financira EU, in sicer iz Evropskega Socialnega sklada).

Tudi na drugem festivalu  bodo razstavljena umetniška dela slovenskih posameznikov z avtizmom, ki bodo rezultat letošnjih umetniških usposabljanj, v katera so se kot mentorji vključili priznani slovenski striperji, slikarji, kiparji, fotografi in umetniki iz drugih področij.


Sledite nam