Bi morda kozarec suhe vode? Znanstveniki razvili vodo, ki ni mokra

anonimni uporabnik, 27. avgust 2010
Ostalo

London – Voda od sedaj naprej ni le mokra, poznamo tudi suho. Čeprav se sliši kontradiktorno, so znanstveniki prav zares odkrili suho vodo. Snov je…

London – Voda od sedaj naprej ni le mokra, poznamo tudi suho. Čeprav se sliši kontradiktorno, so znanstveniki prav zares odkrili suho vodo. Snov je podobna sladkorju v prahu, raziskovalci pa pravijo, da ima mnogo pozitivnih sposobnosti.

Vsak delček suhe vode vsebuje drobno kapljico vode, obdano z ovojem iz peskastega kremena. Pravzaprav je kar 95% suhe vode, ‘mokra’ voda.

Znanstveniki verjamejo, da bi suho vodo lahko uporabljali tudi v boju z globalnim segrevanjem, saj bi z njo lahko namočili in ulovili veliko ogljikovega dioksida. Testi so pokazali, da lahko namreč vsrka kar trikrat več tega plina kakor navadna voda.

Uporabna je tudi za shranjevanje metana, prav tako pa lahko razširi potencial zemeljskega plina kot vira energije. Doktor Ben Carter iz Univerze v Liverpoolu je predstavil svojo raziskavo suhe vode na 240em državnem srečanju Kemijskega društva Amerike. Kot pove, ”ne obstaja nič, kar bi ji bilo vsaj malo podobno. Upamo, da bo suha voda vsaj malo ‘vzvalovila’ prihodnost.”

Več informacij preberite na spletni strani >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,439
24.04.2024 ob 15:35
296,848
23.04.2024 ob 13:04
112,980
24.04.2024 ob 09:04
Preberi več

Več novic

New Report

Close