fbpx

“0,0 šofer”

arhiv

Akcija "0,0 šofer" je nadaljevanje lanskoletne akcije Alkohol ubija – največkrat nedolžne. Namen akcije je opozoriti na nevarnost vožnje motornih vozil pod vplivom alkohola in…

Akcija “0,0 šofer” je nadaljevanje lanskoletne akcije Alkohol ubija – največkrat nedolžne. Namen akcije je opozoriti na nevarnost vožnje motornih vozil pod vplivom alkohola in preprečiti prometne nezgode, povezane z alkoholom – tako pri pešcih, kolesarjih, motoristih kot voznikih avtomobilov.

Akcija  “0,0 šofer” se je začela v tem mesecu. Pripravilo jo je Ministrstvo za promet v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in nekaterimi organizacijami, katerim ni vseeno, kaj se dogaja na naših cestah. Osnovno sporočilo je še vedno – tako kot že desetletja: “KADAR VOZIŠ, NE PIJ; KADAR PIJEŠ, NE VOZI!” Odgovorni vozniki to pravilo upoštevajo preko celega leta in vozijo brez alkohola v krvi.

Glede na izkušnje in statistične podatke iz preteklih let so zlasti problematični prazniki in vikendi (petek, sobota) in pa nočni čas, zato je poostren nadzor policije in inšpekcijskih služb usmerjen zlasti na območja lokacij različnih dogodkov, kjer ponujajo alkoholne pijače ter v prodajo alkohola mladoletnim in vinjenim osebam v trgovinah in na bencinskih servisih v večernem času, saj se mnogi mladi pogosto oskrbijo z večjimi količinami alkohola še pred 21. uro. Nadzor bo osredotočen tudi na odgovornejšo strežbo alkohola s strani gostincev, zlasti glede prepovedi strežbe alkohola mladoletnim in vidno alkoholiziranim osebam.
http://www.nalijem.si


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?