fbpx

Takoj umiti roke! Mobilniki prenašajo kar 18-krat več bakterij kot jih najdemo na stranišču

arhiv

London – Morda so mobilni telefoni v današnjem svetu tehnologije resnično nepogrešljivi, a boste svojega po branju tega članka zagotovo želeli zabrisati v koš (ali…

London – Morda so mobilni telefoni v današnjem svetu tehnologije resnično nepogrešljivi, a boste svojega po branju tega članka zagotovo želeli zabrisati v koš (ali pa še kam dlje). Posamezni mobilnik namreč prenaša kar 18-krat več potencialno škodljivih bakterij kot pa ročka za splakovanje vode na moškem stranišču, so pokazala testiranja.

Analize številnih slušalk mobilnih telefonov so pokazale, da je bila kar četrtina tako umazanih, da je vsebovala desetkrat večjo količino bakterij, kot je dejanska sprejemljiva stopnja. Eden od mobilnikov je imel toliko bakterij, da bi lastniku lahko povzročil prave trebušne težave. Povišana stopnja bakterij nakazuje na slabo osebno higieno in hkrati deluje kot teren za razvoj drugih bakterij.

Na osnovi raziskave britanske revije Which? so prišli do zaključka, da naj bi kar 14,7 milijona mobilnih telefonov od 63 milijonov, ki so v uporabi v Veliki Britaniji, predstavljalo nevarnost za zdravje. Strokovnjak za higieno Jim Francis, ki je vodil testiranje, je dejal, da je bila stopnja bakterij na enem od mobilnikov tako visoka, da bi bila potrebna sterilizacija.

Vir: dnevnik.si

Imate težave z mobilnim telefonom? Vas zanimajo novosti? Posvetujte se na forumu >>


Sledite nam