fbpx

Preozki čevlji? Namesto večje številke čevlja si lahko omislite manjše stopalo

arhiv

Los Angeles – Iskanje fizične popolnosti skorajda ne pozna več meja. V ZDA se ženske vse pogosteje odločajo za lepotne operacije stopal, da se lahko…

Los Angeles – Iskanje fizične popolnosti skorajda ne pozna več meja. V ZDA se ženske vse pogosteje odločajo za lepotne operacije stopal, da se lahko spravijo v modne čeveljce znanih oblikovalcev.

Trend, za katerega bi lahko malo okrivili tudi Sarah Jessico Parker, ki je v vlogi Carrie Bradshaw po newyorških ulicah stopicala v čevljih Manola Blahnika in drugih svetovno priznanih oblikovalcev, spodbuja ženske k operaciji stopal – pogosto izključno iz estetskega vzroka.

Estetska kirurgija za stopala na kalifornijskem Beverly Hillsu je ena tistih, ki nudi vrsto operacij, vključno z najbolj značilnim „Pepelka posegom“ – korekcijo deformacije stopala, poznano kot haluks valgus, ki prizadene sklep med kostmi nožnega palca in prvo stopalnico.

Deformacija se pogosto pojavlja pri ženskah, ki redno nosijo čevlje z visoko peto – znano je, da se s tem borita Victoria Beckham in Kate Beckinsale.

Klinika, ki je med igralkami, manekenkami in športnicami zelo priljubljena, pa tudi ponuja „estetsko krajšanje nožnih prstov“, ki enostavno odstrani vršičke prstov, ki štrlijo čez sandale ali pa se morajo stlačiti v tesne čevlje.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam