fbpx

Slovenija vse manj socialna država

arhiv

Nekateri otroci zaradi ekonomskih težav nimajo dostopa do zdravstvenih storitev Ljubljana – Ali je Slovenija še socialna država, se je ob včerajšnji predstavitvi letnega poročila…

Nekateri otroci zaradi ekonomskih težav nimajo dostopa do zdravstvenih storitev

Ljubljana – Ali je Slovenija še socialna država, se je ob včerajšnji predstavitvi letnega poročila vprašala varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Odgovorila si je s podatkom, izpostavljenim iz obsežnega, 385-stranskega dokumenta, da se je v zadnjem letu povečalo število zadev, ki jih obravnavajo delovna in socialna sodišča. “Pričakujemo, da se bo ta trend še nadaljeval,” ni bila optimistična.

Kot posebno grozečo je Čebašek-Travnikova izpostavila nedavno ugotovitev njenega urada, da v Sloveniji živijo nekateri otroci, ki zaradi neurejenega zavarovanja njihovih staršev, ki kot samozaposleni ne plačujejo prispevkov, tudi sami nimajo dostopa do zdravstvenih storitev, saj so zavarovani po starših. “Opozorili smo (pristojno) ministrstvo, ki se je čudilo, kako je to sploh mogoče, in je obljubilo, da bo spremenilo zakon,” je povedal namestnik varuhinje Tone Dolčič.

Vir: dnevnik.si

 

Ste se tudi sami morda znašli v težki situaciji in potrebujete pomoč, spodbudno misel? Obiščite forum >>>


Sledite nam