fbpx

Pomoč otrokom v procesu žalovanja po izgubi bližnje osebe

arhiv

Otroci so ob izgubi pogosto pozabljeni žalovalci, katere želimo pred smrtjo predvsem zaščititi. Vendar se tudi otroci soočajo z izgubo in tako v procesu žalovanja…

Otroci so ob izgubi pogosto pozabljeni žalovalci, katere želimo pred smrtjo predvsem zaščititi. Vendar se tudi otroci soočajo z izgubo in tako v procesu žalovanja pogosto ostajajo sami.

Slovensko društvo hospic vabi vse tiste otroke, ki so stari od 6 – 17 let in so v obdobju žalovanja po izgubi bližnje osebe na kreativne delavnice indruženje, kjer se bodo s pomočjo strokovnih delavcev in prostovoljcev soočali s stisko po izgubi. Delavnice bodo brezplačne.

Namen delavnic je: prepoznavanje čustev ob izgubi, vzpostavljanje življenjskega zemljevida po izgubi, ozaveščanje različnih oblik vedenja v žalovanju in življenju, prepoznavanje minljivosti in življenjskega toka (kroga), delitev izkušnje izgube z drugimi, ki imajo podobno izkušnjo, sproščanje, ustvarjanje, druženje.

Srečevali se bomo od 23.8. do 27.8.2010 od 10. do 13. ure v hiši hospica na Hradeckega 20 v Ljubljani. Informacije in prijave na tel.: 041 365 848

Obiščite forum, kjer lahko delite svoje izkušnje in drug drugemu nudite tolažbo na >>


Sledite nam