fbpx

S sladkano pijačo proti stresu

arhiv

Psihologi so odkrili, da sladka pijača pomaga zmanjšati stres, prav tako pa so ljudje, ki pijejo, na primer sladkan čaj, manj agresivni in lažje nadzorujejo…

Psihologi so odkrili, da sladka pijača pomaga zmanjšati stres, prav tako pa so ljudje, ki pijejo, na primer sladkan čaj, manj agresivni in lažje nadzorujejo svoje odzive.

Canberra – Sladkor se pretvori v energijo, ta pa nato pomaga možganom, da lažje nadzorujejo nenadne potrebe ali želje, kar pomeni, da se ljudje lažje uprejo spontanim odzivom pod stresom, menijo avstralski psihologi. V raziskavi so oblikovali dve skupini. Prva je pila limonado sladkano s sladkorjem in druga z umetnim sladilom. Ugotovili so, da se je skupina, ki je užila sladkor, bolje odrezala v stresnih okoliščinah, piše spletni portal Telegraph.co.uk.

Vsakemu prostovoljcu so strokovnjaki po pitju limonadi zadali različne stresne naloge, o katerih so kasneje morali poročati skupini raziskovalcev. Ti so prostovoljce med predstavitvijo še dodatno izzivali z različnimi komentarji. V reviji Journal of Experimental Social Psychology so nato zapisali, da so prostovoljci, ki so pili limonado sladkano s sladkorjem, lažje prenesli stresne okoliščine in se manjkrat agresivno odzvali.

 

Več informacij preberite na spletni strani >>


Sledite nam