fbpx

Na srečanju zdravstvenih ministrov v Bruslju Slovenija pohvaljena za delo na področju raka

arhiv

Danes, 5. julija,  in jutri v Bruslju poteka neformalno srečanje ministrov za zdravje Evropske unije, ki ga organizira belgijsko predsedstvo. Srečanja se aktivno udeležuje tudi…

Danes, 5. julija,  in jutri v Bruslju poteka neformalno srečanje ministrov za zdravje Evropske unije, ki ga organizira belgijsko predsedstvo. Srečanja se aktivno udeležuje tudi minister za zdravje Dorijan Marušič s sodelavci. Glavna tema današnjega srečanja je okrepitev sodelovanja na ravni Evropske unije za zmanjševanje bremena raka, kar je bila tudi prioriteta slovenskega predsedstva v Svetu EU.

Minister Dorijan Marušič se je v svojem današnjem govoru najprej zahvalil belgijskemu predsedstvu, ker je to za vse nas pomembno temo umestilo med svoje prioritete. V svojem govoru je orisal glavne vsebine Evropskega partnerstva proti raku, ki ga ob podpori Evropske komisije koordinira Slovenija. K Evropskemu partnerstvu so do sedaj pristopile praktično vse države članice EU, ki so danes izrazile zahvalo Sloveniji za dosedanje delo na tem področju, obenem pa izrazile pripravljenost sodelovanja v Partnerstvu.

Vir: Ministrstvo za zdravje

Spoznajte svet, ki ga določa rak. Preberite različne izkušnje in mnenja na forumu: Kako živeti z rakom? >>


Sledite nam