fbpx

Razmerje na daljavo

arhiv

Za ljuezen sta potrebna dva Govor bo o partnerskih razmerjih na daljavo – razmerjih, na katera je "obsojenih" več kot deset milijonov parov z vsega…

Za ljuezen sta potrebna dva

Govor bo o partnerskih razmerjih na daljavo – razmerjih, na katera je “obsojenih” več kot deset milijonov parov z vsega sveta, in ta številka nenehno narašča! Nihče med nami si ne želi takšne izkušnje, a žal se to včasih preprosto zgodi. Partner gre na začasno delo v tujini. Fant odide na služenje vojaškega roka. Daljša službena pot. Študij v drugi državi. In še bi lahko naštevali. Razmerij na daljavo je več vrst, njihov uspešni razplet pa ima skupni imenovalec: izjemen trud obeh partnerjev, ki si prizadevata, da začasna ločenost odnosa ne bi zlomila, ampak ga utrdila.

Je to sploh možno, se sprašujete. Razmerje je namreč lahko obsojeno na propad že, če partnerja živita v istem mestu ali gospodinjstvu. Razdalja to tveganje le še poveča in vrzel, ki nastane zaradi odsotnosti (telesnih stikov), lahko sčasoma postane tako globoka, da uniči še tako trdno in obetavno razmerje.

RAZMERJE KOT VSAKO DRUGO

Razmerja na daljavo navadno opisujemo z besedami, kot so “težavno”, “nemogoče”, “neobetavno”, “obsojeno na propad” … Vse to seveda ni nujno res. Razmerje na daljavo ima enake možnosti “preživetja” kot vsako drugo, zaznamujejo ga enaka dejstva kot vsako drugo: vanj sta vključena dva človeka, ki se zanimata drug za drugega, skrbita drug za drugega ter se seveda ljubita in upata, da bo ljubezen rasla in se razvijala. Res pa je, da ima razmerje na daljavo nekatere slabosti.

Vir: Viva.si

Imate ljubezenske težave? Ste se znašli na razpotju? Obiščite spletni forum: Ljubezenski nasveti na >>


Sledite nam