fbpx

Od danes obvezna uporaba Evrolista – enotnega logotipa za ekološke proizvode

arhiv

Bruselj – Evropska unija z današnjim dnem uvaja obvezno uporabo Evrolista – enotnega logotipa za vse predpakirane ekološke proizvode, proizvedene v članicah unije, ki ustrezajo…

Bruselj – Evropska unija z današnjim dnem uvaja obvezno uporabo Evrolista – enotnega logotipa za vse predpakirane ekološke proizvode, proizvedene v članicah unije, ki ustrezajo zahtevanim standardom. Za nepakirane in uvožene proizvode bo uporaba logotipa prostovoljna.

Evrolist prikazuje 12 belih zvezd, razporejenih v obliki lista na zeleni podlagi, po analogiji kroga 12 zlatih zvezd, ki je simbol solidarnosti in harmonije med evropskimi narodi. Zamenjal bo predhodno, prostovoljno oznako, zeleno-modri krog s klasom in evropskimi zvezdami.

Poleg oznake EU bo dovoljena uporaba drugih zasebnih, regionalnih ali nacionalnih logotipov. Ob Evrolistu pa bo obvezna tudi navedba kraja pridelave sestavin proizvoda in kodne številke organa, pristojnega za nadzor.

Obvezna uporaba Evrolista sodi v sklop novih predpisov za označevanje proizvodov, ki veljajo od danes. Nosilci dejavnosti imajo za izpolnjevanje novih predpisov na voljo dveletno prehodno obdobje. Poleg tega se danes uvajajo še novi predpisi za ekološko ribogojstvo.

Vir: dnevnik.si

Eko je način življenja in razmišljanja. Posvetujte se o naravi, prehrani, življenjskih pripomočkih in potrošnji na forumu >>


Sledite nam