fbpx

Večja varnost okenskih senčil z vrvicami

arhiv

Vrvice na senčilih lahko povzročijo nesreče s smrtnim izidom. Pri pripravi novih varnostnih standardov tokrat prvič sodelujejo pristojni z obeh strani Atlantika. Sredi junija se…

Vrvice na senčilih lahko povzročijo nesreče s smrtnim izidom. Pri pripravi novih varnostnih standardov tokrat prvič sodelujejo pristojni z obeh strani Atlantika.

Sredi junija se je prvič zgodilo, da so se v prizadevanjih po zaostritvi mednarodnih varnostnih standardov za nek konkreten proizvod združili odgovorni za varnost potrošnikov iz obeh straneh Atlantika, iz EU, Kanade in ZDA. Zahtevajo boljše standarde za okenska senčila z vrvicami po vsem svetu s ciljem zmanjšati tveganje, ki ga vrvice na senčilih predstavljajo za otroke.

Vrvice na senčilih so lahko vzrok tudi za nesreče s smrtnim izidom zaradi zadavitve in hude poškodbe otrok po vsem svetu. Znani so podatki iz devetih držav EU, ko je samo v letu 2002 obiskalo oddelek za nujno zdravniško pomoč 90 otrok zaradi poškodb z vrvicami senčil. V obdobju od leta 2008 do danes je zaradi tega najmanj 6 otrok umrlo. Iz ZDA poročajo o 120 poškodbah s smrtnim izidom in dodatnih 113 hudih poškodbah brez usodnih posledic v obdobju od leta 1999 do danes, iz Kanade pa o 28 primerih smrti in 23 primerih hudih poškodb  z vrvicami na senčilih v zadnjih 25 letih.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Gradnja in opremljanje stanovanja je lahko prijetna izkušnja, če imaš nekoga, ki zna svetovati. Preberite več na forumu >>


Sledite nam