fbpx

Nespodobna bolezen

arhiv

Anita Mitchell je bila stara 41 let, ko se je nenadoma začela slabo počutiti. Bila je ves čas utrujena, pogosto jo je bolelo v trebuhu….

Anita Mitchell je bila stara 41 let, ko se je nenadoma začela slabo počutiti. Bila je ves čas utrujena, pogosto jo je bolelo v trebuhu. Tudi prebava ji je začela nagajati. Ko je opazila kri v blatu, se je prestrašena odpravila k zdravniku. Potolažil jo je, češ da so samo hemoroidi. A niso bili. Anitine težave so se nadaljevale. Vsak dan se je počutila slabše in kolonoskopija je pokazala, da ima raka debelega črevesa.

Žal ni bil več omejen, temveč se je razpasel po bezgavkah. Tudi v jetrih je imela sedem tumorjev. Po klasifikaciji je bil rak v četrtem stadiju. Za njim ni nobenega več. Zdravniki so ji predlagali takojšnjo operacijo. Odstranili so ji skoraj pol metra debelega črevesa, poleg tega pa tudi nekaj bezgavk in en jajčnik. Tumorjev v jetrih ni bilo mogoče izrezati, ker so bili preveliki in preveč raztreseni. Sledilo je zdravljenje s kemoterapijo s kombinacijo bioloških zdravil in kemoterapevtikov. Zdravljenje je učinkovalo. Po nekaj mesecih so se tumorji v jetrih toliko skrčili, da je bila operacija mogoča. Kirurgi so ji izrezali tri tumorje, preostale pa so uničili s posebno tehniko z uporabo elektrike (radiofrekvenčna ablacija).

Vir: revija Jana

Rak debelega črevesa in danke je ena najpogostejših rakavih bolezni. Posvetujte se na forumu >>


Sledite nam