fbpx

ZZZS poziva k ureditvi zdravstvenega zavarovanja pred dopusti

arhiv

Ljubljana – Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pred poletno turistično sezono zavarovance poziva, naj si pred odhodom v tujino uredijo zdravstveno zavarovanje. Vodja oddelka…

Ljubljana – Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pred poletno turistično sezono zavarovance poziva, naj si pred odhodom v tujino uredijo zdravstveno zavarovanje. Vodja oddelka za mednarodno zdravstveno zavarovanje ZZZS Eva Godina je na današnji novinarski konferenci dejala, da naj si zavarovanci uredijo zavarovanje vsaj štiri dni pred odhodom.

Godina zavarovance opozarja, da je pred odhodom v države članice Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora, Švico ter Hrvaško in Makedonijo potrebno naročiti evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, pred odhodom v BiH in Srbijo pa je potrebno naročiti konvencijsko potrdilo.

V kratkem bo uveljavljen tudi sporazum s Srbijo, ki bo zavarovancem omogočal, da bodo od 1. januarja naprej v Srbijo potovali z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. “ZZZS je prav tako začel s sklepanjem sporazuma s Črno goro, tako da bo še ena država bivše Jugoslavije pokrita z ustrezno možnostjo zavarovanja,” je poudarila Godina.

Vir: dnevnik.si

Še nimate dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Posvetujte se na forumu >>


Sledite nam