fbpx

Moški v nekaj milisekundah vedo, ali jim je pripadnica nasprotnega spola všeč ali ne

arhiv

Amsterdam – Moški potrebujejo le drobec sekunde, da se odločijo, če jih predstavnica nasprotnega spola privlači ali ne. Ne gre za plehkost, takšno vedenje je…

Amsterdam – Moški potrebujejo le drobec sekunde, da se odločijo, če jih predstavnica nasprotnega spola privlači ali ne. Ne gre za plehkost, takšno vedenje je zapisano v njihovih genih, pravijo znanstveniki.

Glede na raziskavo moški ženske s privlačnim obrazom dojamejo kot plodnejše in ustreznejše za nadaljevanje njihove družinske linije. To pritegne moškega zaradi njegovega nagona za preživetje.

Nasprotno pa ženske potrebujejo več časa, da se odločijo, kakšni so njihovi občutki do moškega, saj morajo pretehtati, če bo predan partner in če bo dobro skrbel za družino.

Profesor Mark van Vugt in Dr. Johanna van Hooff z univerze v Amsterdamu in študentka podiplomskega študija Helen Crawford z univerze v Kentu stojijo za raziskavo, ki bo objavljena v oxfordski publikaciji Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Naredili so serijo preiskav na dvajsetih moških in dvajsetih ženskah. Ti so morali opravljati določene naloge, ob čemer so znanstveniki merili njihovo možgansko aktivnost.

Vir: dnevnik.si

 

Ali vas zanima, kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah?Obiščite forum in izvedeli boste več na >>


Sledite nam