Vlada ni umaknila predloga: Fides začel seznanjati zdravnike z njihovimi pravicami

anonimni uporabnik, 11. junij 2010
Ostalo

Ljubljana – Zdravniški sindikat Fides je skladno z napovedmi začel zdravnike obveščati o njihovih delovnih pravicah, med drugim o pravici, da umaknejo svoja soglasja za…

Ljubljana – Zdravniški sindikat Fides je skladno z napovedmi začel zdravnike obveščati o njihovih delovnih pravicah, med drugim o pravici, da umaknejo svoja soglasja za delo čez polni delovni čas. To so napovedali potem, ko vlada ni umaknila predloga novele o sistemu plač v javnem sektorju, ki predvideva prepolovitev plačila nadurnega dela v zdravstvu.

Kot so danes opozorili v Fidesu, bodo imeli vladni ukrepi dolgoročne posledice, zato zdravnike opozarjajo, da jim morajo pravice iz dela postati samoumevne. Predvsem jih opozarjajo, da se se lahko odrečejo delu preko 48 ur tedensko.

V Fidesu so prepričani, da “politični poskus odvzema pravic ni vezan na gospodarsko krizo, pač pa na krizo vladajočih, ki si jemljejo trenutno situacijo kot priročen izgovor za lastne nezadostno premišljene odločitve”. “Zdravniške halje so očitno sila priročne za gašenje požarov,” ravnanje vlade komentirajo v Fidesu.

Zdravnike so tako začeli opozarjati na njihove pravice. Med drugim, da polni delovni čas znaša 40 ur na teden, delodajalec pa sme zaposlenega obremeniti še za dodatnih osem ur tedensko, poleg tega pa obstajajo tudi mesečne in letne omejitve števila nadur. Tako mora delodajalec za delovne obremenitve, daljše od 48 ur na teden, pridobiti izrecno pisno privoljenje zaposlenega.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,439
23.04.2024 ob 13:09
296,848
23.04.2024 ob 13:04
112,980
23.04.2024 ob 12:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close