fbpx

Poletna kozmetika in ličila

arhiv

Potrebe naše kože se v vročih poletnih dneh razlikujejo od tistih pozimi, zato je pomembno, da so vaši negovalni produkti ter nega prilagojeni poletnemu času….

Potrebe naše kože se v vročih poletnih dneh razlikujejo od tistih pozimi, zato je pomembno, da so vaši negovalni produkti ter nega prilagojeni poletnemu času.

Vlaženje kože in depilacija

Poleti je v zraku več vlage, ki je poleg visokih temperatur glavni razlog, da se naša koža hitreje masti. Zato za vlaženje kože na obrazu uporabljajte lahke vlažilne kreme in losijone. Če se vam zdi, da vaša koža potrebuje več kot samo vlažilno kremo, se lahko odločite za bolj hranljivo nočno kremo, ki bo čez noč kožo nahranila z vitamini in maščobami. Premastne kreme so čez dan neprimerne zaradi visokih temperatur. Ker je poletje čas, ko boste nosile krila, majice brez rokavov in druga oblačila, ki bodo razgalila večji ali manjši del vašega telesa, je seveda potrebno poskrbeti za gladko in negovano kožo, ne le na predelu obraza, temveč celega telesa.

Zaščita pred soncem

Nikar ne uporabljajte lanskih zaščitnih krem, kajti rok uporabnosti je lahko že potekel. Kupite si nove kreme in poskrbite, da jih boste redno uporabljale. Zaščita pred soncem naj bo dodatna nega vaše vsakodnevne nege. Ker je splošno znano, kako škodljivi so lahko sončni žarki, če z izpostavljanjem pretiravate, zaradi želje po lepo zarjaveli polti, vam priporočam uporabo losijonov za vlaženje telesa, ki imajo rahel učinek samoporjavitve. Ravno zaradi majhne intenzivnosti samoporjavitve se vam ni potrebno bati lisaste kože.

Vir: Gorenjski Glas

S pomočjo spletnega naslova spoznajte skrivnosti nege na >>


Sledite nam