fbpx

Za zdravstvo 40 odstotkov manj sredstev

arhiv

Po rebalansu proračuna bo zdravstveni resor letos ob skoraj 40 odstotkov sredstev oziroma 49 milijonov evrov. Vse investicije na osnovni zdravstveni ravni bodo ostale nedotaknjene….

Po rebalansu proračuna bo zdravstveni resor letos ob skoraj 40 odstotkov sredstev oziroma 49 milijonov evrov. Vse investicije na osnovni zdravstveni ravni bodo ostale nedotaknjene.

Direktorica direktorata za zdravstveno ekonomiko Elda Gregorič Rogel je ob tem pojasnila, da bo zaradi rebalansa državnega proračuna za investicije v zdravstvu letos 39 milijonov evrov manj, a skupno s sredstvi v proračunskem skladu bo za investicije še vedno namenjenih 63 milijonov evrov.

“Začeti projekti bodo tekli dalje. V dogovoru z ministrom za finance in predsednikom vlade sem dosegel, da bodo nedotaknjene ostale tudi vse investicije na osnovni zdravstveni ravni. Zagotovljena so tudi sredstva za kritje plačila zdravstvenega zavarovanja za socialno ogrožene skupine prebivalstva,” pravi minister za zdravje Dorjan Marušič.

Po njegovih besedah bo glede teh investicij treba opraviti ponovno razpravo tudi pri proračunu za prihodnje leto. Načelna zaveza je, da se bodo sredstva zagotovila, zato da se bodo letos začeti procesi nadaljevali, sicer bi lahko bile investicije v 2011 ogrožene, pravi Marušič.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam