fbpx

Bodo avtizem odkrivali že v zgodnji fazi?

arhiv

London – Diagnozo avtizma zdravniki vedno zelo težko postavijo in velikokrat ne prepoznajo znakov, dokler ni že prepozno za uspešno zdravljenje. Toda raziskovalcem z londonske…

London – Diagnozo avtizma zdravniki vedno zelo težko postavijo in velikokrat ne prepoznajo znakov, dokler ni že prepozno za uspešno zdravljenje. Toda raziskovalcem z londonske univerze Imperial College je uspelo odkriti potencialno pot do zgodnjega odkrivanja motnje pri otrocih, starih le šest mesecev.

Ugotovili so, da otroci z avtizmom trpijo tudi zaradi črevesnih motenj, kar pa je možno odkriti s preprostim testom urina. To bi pomenilo, da bi intenzivno zdravljenje ter vedenjsko in socialno primerno posvečanje otrokom z avtizmom lahko začeli še preden bi bolezen povzročila nepopravljivo psihološko škodo.

Profesor Jeremy Nicholson, ki je avtor te študije, je povedal, da imajo “otroci z avtizmom nenvadne črevesne mikrobe, ki jih lahko testiramo še preden bolezenski simptomi izbruhnejo v polni meri. Če se bo to izkazalo za resnično, je avtizem na dobri poti, da postane preprečljiva bolezen”.

Vir: delo.si

Na spletnem forumu: Otroci s posebnimi potrebami preberite različne informacije in izkušnje o vzgoji otrok na >>


Sledite nam