fbpx

Ob dnevu otrok žrtev nasilja opozorila o neustreznosti telesnega kaznovanja

arhiv

Ob 4. juniju, mednarodnem dnevu otrok žrtev nasilja, so v Sloveniji glasna opozorila o tem, da telesno kaznovanje ni ustrezen ukrep pri vzgoji otrok. Otroka…

Ob 4. juniju, mednarodnem dnevu otrok žrtev nasilja, so v Sloveniji glasna opozorila o tem, da telesno kaznovanje ni ustrezen ukrep pri vzgoji otrok. Otroka največkrat telesno kaznujejo preobremenjeni starši, ki izgubijo nadzor nad seboj, opozarjajo v Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Slovenska zakonodaja po opozorilu zveze izrecno navaja, naj starši ne kaznujejo otrok in jih ne izpostavljajo drugim oblikam ponižujočega ravnanja. “Vendar bo dober namen ostal le črka na papirju, če starši v družinskem življenju ne bodo uresničili gesla: Omogočimo otrokom mladost brez telesnega kaznovanja,” navaja zveza prijateljev v posebni zgibanki.

Na posvetu, ki so ga v četrtek pripravili Forum zoper telesno kaznovanje otroka v družini pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, informacijski urad Sveta Evrope v Sloveniji in Združenje pediatrov Slovenije, so strokovnjaki opozorili na škodljivost telesnega kaznovanja.

Vir: Vecer.com

Potrebe otrok in staršev. Preberite nasvete o privzgajanju navad in kvalitetni igri na forumu >>


Sledite nam