fbpx

V Mariboru zbrani internisti in zdravniki družinske medicine

arhiv

V Mariboru se danes začenja dvodnevno že 21. srečanje internistov in zdravnikov družinske medicine z mednarodno udeležbo. Kot poudarjajo organizatorji, so letošnje teme v prvi…

V Mariboru se danes začenja dvodnevno že 21. srečanje internistov in zdravnikov družinske medicine z mednarodno udeležbo. Kot poudarjajo organizatorji, so letošnje teme v prvi vrsti namenjene zapletom sladkorne bolezni, krvnim obolenjem ter sodobni obravnavi bolnikov s tuberkulozo, boleznijo, ki je v zadnjih letih ponovno v porastu.

“Posebej se bomo posvetili tudi diagnostiki in zdravljenju revmatoidnega artritisa, vzrokom krvavitev iz sečil, vnetnim boleznim srca in obravnavi kritično bolnih. Veliko pozornosti bomo posvetili obravnavi bolnikov s srčnim spodbujevalnikom pri družinskem zdravniku in novostim na področju endoskopije,” je dogajanje na srečanju povzel predstojnik klinike za interno medicino v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor Radovan Hojs.

Kot je še povedal predsednik organizacijskega odbora in prodekan za izobraževalno dejavnost na mariborski medicinski fakulteti, bo ob srečanju potekal tudi satelitski simpozij o novostih v zdravljenju visokega tlaka in miokardnega infarkta. V večdiscplinarnem programu imajo posebno mesto tudi prikazi diagnostičnih in terapevtskih obravnav posameznih bolnikov, saj ti posebej koristijo mlajšim zdravnikom in tudi študentom, ki so redni in številni udeleženci simpozija.

Tradicionalno srečanje skupaj organizirajo UKC Maribor, mariborska medicinska fakulteta, Zdravniško društvo Maribor in Združenje za interno medicino Slovenskega zdravniškega društva. Na njem pričakujejo okoli 200 udeležencev, kot vsa leta doslej pa so tudi letos pripravili recenziran zbornik predavanj s prispevkih vseh predavateljev.

Vir: Sta


Sledite nam