GH Holding našel podizvajalca za dela v slovenjgraški bolnišnici

anonimni uporabnik, 19. maj 2010
Ostalo

Podjetje GH Holding je v roku, ki se je iztekel v ponedeljek, podpisalo pogodbi z izbranima izvajalcema za strojne in elektro instalacije v Splošni bolnišnici…

Podjetje GH Holding je v roku, ki se je iztekel v ponedeljek, podpisalo pogodbi z izbranima izvajalcema za strojne in elektro instalacije v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, je sporočil direktor bolnišnice Janez Lavre. S tem se je rešil zaplet pri izbiri podizvajalcev, na katerega je na četrtkovi seji sveta zavoda opozoril Lavre.

Lavre je na četrtkovi seji sveta bolnišnice povedal, da so gradbena dela tri tedne pred terminskim planom, medtem ko izbrani izvajalec gradbenih in obrtnih del GH Holding do takrat še ni našel podizvajalcev za izvedbo elektro in strojnih instalacij. V zvezi s tem je povedal, da se bolnišnici mudi zaradi naročila kurilnih kotlov, katerih dobavni rok je 60 dni, kurilna sezona pa se v bolnišnici lahko začne že septembra.

Na vprašanje sveta, zakaj GH Holding ne najde podizvajalcev, Lavre v četrtek ni vedel odgovoriti. Neuradno pa so se pojavila mnenja, da naj bi bil razlog za dolgotrajno iskanje podizvajalcev v nizki ponujeni ceni. V primeru, da GH Holding ne bi v roku podpisal pogodb s podizvajalci, bi ministrstvo za zdravje, ki je investitor projekta, lahko ali samo našlo podizvajalce ali pa imelo možnost prekiniti pogodbo z GH Holding, je v četrtek pojasnil Lavre.

GH Holding je medtem podpisal pogodbi s podizvajalcema, predstavniki ministrstva za zdravje in svetovalnega inženiringa pa morajo zdaj potrditi še reference izbranih podizvajalcev, je sporočil Lavre. Izbrana podizvajalca sta ptujsko podjetje Kitec za izvedbo strojnih instalacij in ljubljansko podjetje Eurolux za izvedbo elektro instalacij.

Naložba v delno obnovo in dograditev slovenjgraške bolnišnice, ki se je začela izvajati marca letos, velja za najpomembnejšo naložbo v zdravstvo na Koroškem v zadnjih 50 letih. Po projektantskih ocenah je bila naložba ovrednotena na okoli 15 milijonov evrov. Za izvedbo gradbeno-obrtniških del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje GH Holding s ponudbo, vredno 11,6 milijona evrov. Ta je bila med desetimi ponudbami najcenejša, najvišji znesek je znašal 14 milijonov evrov.

Vir: Sta

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,669
29.03.2024 ob 15:03
112,967
29.03.2024 ob 13:57
Preberi več

Več novic

New Report

Close