fbpx

Zadnjo kapljo nafte bomo izčrpali 22. oktobra 2047 ob 20. uri in 58 minut

arhiv

Izračuni slonijo na predpostavkah, da bo poraba energentov enaka današnji Po črnih izračunih EU bo človeštvo do leta 2144 ostalo tudi brez zemeljskega plina, premoga…

Izračuni slonijo na predpostavkah, da bo poraba energentov enaka današnji

Po črnih izračunih EU bo človeštvo do leta 2144 ostalo tudi brez zemeljskega plina, premoga in urana

Ljubljana – Človeštvo bo po izračunih Evropske unije v bližnji prihodnosti ostalo brez pomembnih energetskih virov. Nahajališča nafte, zemeljskega plina, premoga in urana bodo po teh predvidevanjih povsem izčrpana v naslednjih 134 letih.

Najprej naj bi zmanjkalo tekočega zlata. Evropski strokovnjaki so izračunali, da bo človeški rod zadnjo kapljo nafte izčrpal 22. oktobra 2047 ob 20. uri in 58 minut. Zemeljski plin bo pošel leta 2068, premog leta 2140, urana kot gorivo za jedrske elektrarne pa bo zmanjkalo leta 2144.

Izračuni, da bomo zaloge nafte izčrpali do leta 2047, so bili objavljeni na spletni strani www.energy.eu, slonijo pa na predpostavkah, da bo tempo potrošnje omenjenih energentov ostal na današnji ravni, da torej ne bodo rasle potrebe po energiji, da se delež obnovljivih energetskih virov ne bo povečeval in da medtem ne bo prišlo do odkritja novega revolucionarnega vira energije. Čeprav je ta izračun zelo fascinanten, pa je povsem jasno, da takrat ne bo porabljena tudi zadnja kapljica tekočega zlata za gorivo. Strokovnjaki pravijo, da se zaloge surove nafte resda zmanjšujejo, vendar nahajališča nafte zagotovo ne bodo povsem izčrpana.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>


Sledite nam