fbpx

Vse se začne z dobrim gnojilom

arhiv

Dajte svojim rastlinam najboljšo popotnico za zdravo rast. Uporabite gnojila Valentin . Rastline v zelenjavnem in okrasnem vrtu za svojo rast in razvoj potrebujejo hranilne…

Dajte svojim rastlinam najboljšo popotnico za zdravo rast. Uporabite gnojila Valentin.

Rastline v zelenjavnem in okrasnem vrtu za svojo rast in razvoj potrebujejo hranilne snovi, ki jih črpajo iz tal. Količina hranil v tleh pogosto ne zadosti vsem potrebam rastlin, zato je njihovo pomanjkanje potrebno nadomestiti z gnojenjem. 
Vsaka rastlina za zdravo rast potrebuje tri najpomembnejša hranila:

  • dušik (N) v začetku rasti in med vegetacijo vpliva na rast poganjkov in listov,
  • fosfor (P) skrbi za razvoj koreninskega sistema, skladiščenje energije in tvorbo semen
  • kalij (K) utrjuje rastline proti boleznim, škodljivcem in zmrzali, pospešuje cvetenje in oplodnjo.

Če rastline teh hranil ne dobijo iz tal, uporabite gnojila, ki nadomestijo pomanjkanje in rastlinam omogočijo zdravo rast in razvoj.

V zelenjavnem vrtu nekaj tednov pred setvijo ali sajenjem uporabite Valentin EKO organsko gnojilo ter tako oskrbite tla z vsemi hranilnimi snovmi, ki jih rastline potrebujejo za začetek rasti in razvoj. Valentin EKO organsko gnojilo hranila sprošča postopoma in učinkuje vso sezono rasti.

Če želite uživati sladko jagodičevje, rastline gnojite z Valentin gnojilom za jagode, ki pospešuje cvetenje in nastavek plodov. Iglavci so znani po svojih posebnih zahtevah, ki jih najlažje zadovoljite z Valentin gnojilom za iglavce, saj vsebuje kalij in fosfor v sulfatni obliki ter dodan magnezij.

Z Valentin gnojilom za vrtnice boste ustvarili idealne pogoje za njihovo rast in cvetenje.

Za trajnice, enoletnice in rastline na terasah uporabite Valentin gnojilo s podaljšanim delovanjem za balkonske rastline, trata pa vam bo hvaležna za setev in dosejevanje z Valentin travnimi mešanicami ter gnojenje z Valentin gnojilom za trato. Zemljo na senčnem delu vrta, kjer rastejo rododendroni, azaleje, rese, brusnice in borovnice pa obogatite z Valentin gnojilom za rododendrone.

Najboljše darilo za vsako rastlino je Valentin gnojilo.

Oglasno sporočilo


Sledite nam