fbpx

Pobuda za 40 dni brez alkohola letos pod geslom

Zavod MON

"Za več pravega veselja brez alkohola " 40 dni brez alkohola v znamenje solidarnost z vsemi , ki trpijo zarad i nasilja v družinah, zaradi nesreč na cestah in zaradi bolezni, ki so posledica alkohola….

“Za več pravega veselja brez alkohola “

40 dni brez alkohola
v znamenje solidarnost z vsemi,

ki trpijo zaradi nasilja v družinah,
zaradi nesreč na cestah in
zaradi bolezni, ki so posledica alkohola.

Slovenska Karitas, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavod Med.Over.Net v sodelovanju z Zavodom Varna pot in Katedro za družinsko medicino, Medicinske fakultete v Ljubljani, med 17. februarjem in 3. aprilom 2010, organizirajo preventivno akcije 40 dni brez alkohola.

Akcija letos poteka že petič in z nosilnim sporočilom “ZA VEČ PRAVEGA VESELJA BREZ ALKOHOLA” skuša opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč v prometu in zaradi bolezni, ki so posledica alkohola.

Pridružite se nam v skupnih prizadevanjih za zmanjšanje posledic prekomernega uživanja alkohola tudi vi ! Združimo moči in pripravimo skupaj nekaj veselja zase in za naše bližnje, brez alkohola.

Svoje misli, mnenja, odločitve v podporo akciji 40 dni brez alkohola lahko izrazite v obliki zapisane besede in jo objavite kot sporočilo na forumu Alkohol https://med.over.net/forum5/list.php?261 , v okviru spletnega zdravstvenega portala Med.Over.Net.

Obiščite spletno stran www.brezalkohola.si, ki je med 25. februarjem in 11. aprilom 2009  zabeležila več kot 130 tisoč dostopov, ki jih je opravilo 10 tisoč ljudi. Na spletni strani so objavljene številne že prispele misli ter dogajanja v času akcije.

V letu 2009 so nekatere javne osebnosti akciji namenile pomembne besede:

“Zlorabe kulture pitja alkohola imajo trajne posledice na življenja posameznikov in celotno družbo. Prevečkrat se soočamo s poročili o smrtnih izidih ali trajni invalidnosti, ki so posledice vožnje pod vplivom alkohola. Še več je primerov nasilja v družinah, ki ga povzroča prekomerno uživanje alkohola. Ti primeri so praviloma dobro skriti pred očmi javnosti, vendar zato niso nič manj boleči. Prav tako prekomerno uživanje alkohola uničuje kakovost življenja, saj se zaradi te slabe razvade posamezniki soočajo z različnimi boleznimi.” (Borut Pahor, predsednik Vlade Republike Slovenije) Več preberite na >>

“Od nekdaj Slovenci radi dvigujemo kupice in nazdravljamo. A velikokrat se zgodi, da je namesto kozarčka ob hrani pijače preveč. Mnogo preveč in prevečkrat. Zato z vsem srcem podpiram akcijo.” (Saša Einsiedler, radijska in televizijska voditeljica (aktivna udeleženka v l. 2009) Več preberite na >>

“Pozdravljam akcijo, ki osvešča ljudi o posledicah prekomernega uživanja alkohola, ki so lahko usodne, ne le za nas, temveč tudi za naše bližnje.” (France Cukjati, dr. med. Poslanec SDS (aktivni udeleženec v akciji l. 2008)) Več preberite na >>

Akciji se lahko pridružite kot posameznik/ca, družina, skupnost, društvo, združenje, organizacija in v času med 17. februarjem in 3. aprilom 2010 na prireditvah, srečanjih in druženjih ne ponujate ali pijete alkoholnih pijač.

Veseli bomo vaše podpore in ne pozabite, da vsak dan šteje!

Zavod Med.Over.Net,
Andreja Verovšek
Telefon: 01/520 50 50


Sledite nam