fbpx

Sejem Narava – zdravje

Zavod MON

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je letos od od 1. do 4. oktobra odprl svoja vrata sejem Narava – zdravje. Jubilejna, 40. prireditev je bila vsebinsko zasnovana na štiri sklope: Prehrana, Človek z naravo, Zdravo…

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je letos od od 1. do 4. oktobra odprl svoja vrata sejem Narava – zdravje. Jubilejna, 40. prireditev je bila vsebinsko zasnovana na štiri sklope: Prehrana, Človek z naravo, Zdravo življenje in nega ter Gibanje. Potekali so v okviru strokovnega dela – predavanj in okroglih miz z uglednimi strokovnjaki in gospodarstveniki s področja ekologije. V sklopu Gibanje sta se med drugimi predstavila s svojimi projekti Društvo za zdravje srca in ožilja ter CINDI Slovenija. Obiskovalci so se lahko preizkusili v posameznih športih, predvsem so športna društva poskušala navdušiti otroke in mladostnike za različne športne discipline. Svoje uspehe v športu so predstavili tudi športniki invalidi. Posebna novost je bila v sklopu Človek z naravo, kjer se je predstavljal naravi prijazen dom, ki pomen uporabo naravnih gradbenih materialov, uporabo obnovljivih virov energije in varovanje okolja.

Sestavni del sejma so bili ekološka in integrirana tržnica, slovenska naravna zdravilišča, naravni, regijski in krajinski parki, nacionalna razstava samoniklih gob ter Javni holding Ljubljana z edukativno predstavitvijo ločevanja odpadkov.

Letošnjo novost je predstavljala tudi vstopnina – odslužena baterija. Namen te akcije je bil prispevati k širjenju zavesti, da lahko vsak po svojih močeh prispeva k ohranjanju narave.

Med razstavljalci je bil tudi Med.Over.Net, ki je predstavil svoj projekt: E-zdravniki odgovarjajo na Med.Over.net -u.


Sledite nam