fbpx

Španija odobrila genske preglede zarodkov za preprečitev raka

Bolezni, Zdravje in bolezni

Madrid – Španija je danes odobrila genske preglede zarodkov za preprečitev raka, poročajo tuje tiskovne agencije. Nacionalna komisija za razmnoževanje z biomedicinsko pomočjo je dvema…

Madrid – Španija je danes odobrila genske preglede zarodkov za preprečitev raka, poročajo tuje tiskovne agencije. Nacionalna komisija za razmnoževanje z biomedicinsko pomočjo je dvema paroma dovolila, da izbereta zarodke, ki nimajo genov, ki prispevajo k nastanku raka dojk ali raka ščitnice.

Po navedbah Joseja Martineza Olmosa z ministrstva za zdravje naj bi bile v omenjenih dveh primerih v družinah bodočih mater genetske predispozicije za zelo nevarno vrsto raka dojk. Poudaril je še, da bodo o morebitnih genskih pregledih zarodkov odločali strokovnjaki, in sicer bodo natančno obravnavali vsak primer posebej. Po pisanju španskega dnevnika El Pais je Španija druga evropska država za Veliko Britanijo, ki je odobrila genske preglede zarodkov. V Veliki Britaniji se je prvi otrok, izbran po tovrstnem pregledu, rodil januarja.

STA


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?