fbpx

Pričela se je pobuda za 40 dni brezalkohola

Zavod MON

Preventivna akcija 40 dni brez alkohola je simbol skupnih prizadevanj za zmanjšanje posledic prekomernega uživanja alkohola. Med 25. februarjem in 11. aprilom 2009  se lahko v znamenje solidarnosti pridružite akciji in svojo odločitev simbolno potrdite…

Preventivna akcija 40 dni brez alkohola je simbol skupnih prizadevanj za zmanjšanje posledic prekomernega uživanja alkohola. Med 25. februarjem in 11. aprilom 2009  se lahko v znamenje solidarnosti pridružite akciji in svojo odločitev simbolno potrdite na različne načine.

Letošnje geslo pravi “MANJ, MALO ALI NIČ ALKOHOLA je vedno prava odločitev”.

Namen akcije je senzibilizirati javnost in opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola. Pridružite se akciji iz solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč na cestah in zaradi bolezni, ki so posledica.

Akcijo, ki letos poteka že četrto leto, poteka v soorganizaciji Slovenske Karitas, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, in Zavoda Med.Over.Net. V letošnjem letu imata pommebno vlogo pri akciji tudi Zavod Varna pot in Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani.

Nekaj besed, ki so jih akciji namenile nekatere javne osebnosti:

“Zlorabe kulture pitja alkohola imajo trajne posledice na življenja posameznikov in celotno družbo. Prevečkrat se soočamo s poročili o smrtnih izidih ali trajni invalidnosti, ki so posledice vožnje pod vplivom alkohola. Še več je primerov nasilja v družinah, ki ga povzroča prekomerno uživanje alkohola”. Več >>
Borut Pahor
predsednik Vlade Republike Slovenije

“Od nekdaj Slovenci radi dvigujemo kupice in nazdravljamo. A velikokrat se zgodi, da je namesto kozarčka ob hrani pijače preveč. Mnogo preveč in prevečkrat. Zato z vsem srcem podpiram akcijo”. Več >>
Saša Einsiedler
Radijska in televizijska voditeljica

Svoje misli, mnenja, odločitev ter podporo lahko izrazite na forumu (https://med.over.net/forum5/list.php?261) ali na telefonsko številko odzivnika 01/300 59 69.

Poleg osebne odločitve lahko sodelujete tudi kot družina, skupnost, društvo, ter na prireditvah v tem času ne ponujate alkoholnih pijač.

Samo s skupnimi močmi lahko naredimo svet prijetnejši!

6. marec 2009 ob 13:05, Vest.si

Vsak dan šteje!

Zavod Med.Over.Net
Andreja Verovšek
01/520 50 50

V prilogi: objave v medijih

Več »


Sledite nam