Dnevi radovednosti – kako postati 2008

anonimni uporabnik, 22. oktober 2008
Ostalo

Uspešen začetek festivala… S šestimi predstavitvami v Mariboru in petimi v Murski Soboti so se začeli 12. Dnevi radovednosti. V veliki dvorani mariborskega Narodnega doma, ki je dobesedno pokala po šivih, sta mlade radovedneže najbolj navdušila Janez…

Uspešen začetek festivala…

S šestimi predstavitvami v Mariboru in petimi v Murski Soboti so se začeli 12. Dnevi radovednosti. V veliki dvorani mariborskega Narodnega doma, ki je dobesedno pokala po šivih, sta mlade radovedneže najbolj navdušila Janez Ajlec, podjetnik, lastnik in direktor podjetja AJM, in selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek.
Skupno se je prvega dneva letošnjega festivala udeležilo več kot 2000 učencev in dijakov.

Festival poteka od ponedeljka do petka, 24. oktobra 2008. Dnevi radovednosti bodo v “turneji po Sloveniji” z več kot 40 zanimivimi gosti obiskali še Ptuj in Celje, Ljubljano, Koper in Sežano.

“Festival Dnevi radovednosti – Kako postati” je namenjen osnovnošolcem, srednješolcem in dijakom, študentom in vsem mladim, ki se odločajo o nadaljevanju svoje študijske oziroma poklicne poti in bi radi iz prve roke izvedeli zgodbe in slišali odgovore ljudi, ki opravljajo njihov sanjski poklic.

V sredo 22. oktobra 2008 so v Ljubljani v kinu Vič svoje delo predstavili tudi Andreja Verovšek, Primož Cimerman in Tomaž Borštnar.

Andreja Verovšek, socialna delavka/vodja projektov pri spletnem zdravstvenem portalu Med.Over.Net in moderatorka na forumih:

Njeno življenje, pravi, poteka od trenutka do trenutka. Še danes jo navdušujejo in presenečajo ljudje, ki skrbno načrtuje. Sama po osnovni šoli ni vedela, kaj bi, pa se je vpisala na gimnazijo in nato na socialno delo. Čeprav ji šolanje ni povzročalo težav, pravi, da se nikoli, nikoli ne bi vrnila v šolske klopi, raje bi diplomirala na petih fakultetah. Danes opravlja delo, ki ga doživlja kot hobi, saj pravi, da tako lažje, bolj sproščeno klepeta z ljudmi na forumih. Ker je upravljanje spletnega portala izrazito timsko delo, sta poleg nje predstavila še idejni vodji portala, Tomaž Borštnar in Primož Cimerman.

Andreja pravi: “Poskusite se spomniti, kaj ste želeli postati, preden so vam ukradli sanje. Preden so vas prepričali, da vam nikoli ne bo uspelo postati nekaj več ali preden so vam povedali, da z nekim poklicem ne boste mogli zaslužiti. Opazujte uspešne ljudi in se učite od njih.”

Tomaž je z udeleženci delil svoja spoznanja in izkušnje: “Formalna izobrazba pogosto ni pogoj za to, da lahko nekje dobro delaš. Pravzaprav ti sam papir ne pomaga veliko, če ne obvladaš svojega dela. Dejstvo je, da karkoli se v življenju učimo in naučimo je nekaj, kar ostane z nami in je vedno naše. Papir lahko nekega dne ne pomeni nič več, službo lahko izgubimo. Znanje pa je tisto, pa je tisto, česar nam nihče ne more odvzeti..”

Utrinki iz fotogalerije >>>
Program v Ljubljani >>>

Oktober 2008

Več o Dnevih radovednosti >>>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,439
23.04.2024 ob 13:09
296,848
23.04.2024 ob 13:04
112,980
23.04.2024 ob 12:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close