fbpx

MOTNJE HRANJENJA – NOVO!

arhiv, Zasvojenosti

Pri tem gre lahko za ekstremno zavračanje hrane – anoreksija; za uživanje velikih količin hrane in bruhanje ali jemanje odvajal- bulimija; lahko pa tudi za…

Pri tem gre lahko za ekstremno zavračanje hrane – anoreksija; za uživanje velikih količin hrane in bruhanje ali jemanje odvajal- bulimija; lahko pa tudi za prisilno prenajedanje. Vse tri vrste motenj se lahko pri isti osebi prepletajo ali izmenjujejo.

Vsakodnevna porcija sladoleda ali kos čokolade oz. hamburger kdaj pa kdaj še niso razlog za preplah. O motnjah hranjenja lahko govorimo šele takrat, ko postane hrana središče človekovih misli, bojev in slabe vesti, poleg drugega pa se pojavijo tudi težave glede sprejemanja svojega telesa. Motnje hranjenja so lahko poskus opozorila ali rešitve nekega drugega problema ali pa beg pred njim. Nikakor ne gre le za modno muho, saj ljudje z motnjami hranjenja trpijo in se borijo s hrano, običajno kar nekaj časa in neopaženo.

Strani so namenjene vsem, ki se kakorkoli srečujejo z motnjami hranjenja ali so že vstopili v začaran krog iz katerega ne najdejo izhoda.

Motnje hranjenja na straneh med.over.net

Za podatke na teh straneh se zahvaljujemo organizaciji Ženska svetovalnica


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?