fbpx

Preverite svoje zdravilo

Zdravje in bolezni, Žensko zdravje

V primeru, da dojite, je dobro, da preverite, ali so zadržki za jemanje določenega zdravila med dojenjem. Kot osnovna informacija vam je lahko baza E-lactania,…

8701B86A-74C5-11E1-B599-D43D65B94067V primeru, da dojite, je dobro, da preverite, ali so zadržki za jemanje določenega zdravila med dojenjem. Kot osnovna informacija vam je lahko baza E-lactania, priporočamo pa vam, da se o jemanju zdravil vedno posvetujte tudi z zdravnikom in farmacevtom. Na spletni strani http://www.e-lactancia.org lako poiscete učinkovino in kliknite “GO”. Stran je v angleškem jeziku.

Je pa podoben register pripravil tudi Inštitut za varovanje zdravja, saj je med pripravo Registra zdravil Republike Slovenije X prišlo do spremenjenih oznak podatkov o varnosti uporabe nekaterih zdravilnih učinkovin v nosečnosti. Zato so Registru dodali novo prilogo »Predpisovanje zdravil V NOSEČNOSTI«.

V prilogi so učinkovine, ki imajo v Registru X drugačno oznako, označene s krepkim tiskom. Register je na voljo v priponki ali na spletnem naslovu: http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/pdf/nosecnost.pdf (285 kb)

Za IVZ:
prof. dr. sc. Živa Novak-Antolič in  Silva Pečar Čad

http://www.e-lactancia.org


Sledite nam