fbpx

Nihče si ne želi delati ob nedeljah

arhiv

Reprezentativni vzorec, ki je zajemal 880 respondentov ( od tega 85% žensk) sindikata delavcev trgovine Slovenije, je pokazala, da v nedeljah in praznikih dela 572…

Reprezentativni vzorec, ki je zajemal 880 respondentov ( od tega 85% žensk) sindikata delavcev trgovine Slovenije, je pokazala, da v nedeljah in praznikih dela 572 vprašanih, samo ob delavnikih pa preostalih 308 respondentov.

Vsi, ki so bili vključeni v anketo so za omejitev delovnega časa trgovin ob nedeljah in praznikih. Prav tako vsi soglašajo s predlogom sindikata delavcev, da delodajalci, ki kršijo kolektivno pogodbo in zakon o delovnih razmerjih, ne bi dali dovoljenja za nedeljski in praznični delovni čas. Razen dveh respondentov so se vsi pripravljeni odpovedati nedeljskemu in prazničnemu zaslužku ( 1500 tolarjev bruto).

Potrjena stališča članstva bo Sandi Bartol, sekretar sindikata delavcev trgovine Slovenije poskušal uveljaviti na jutrišnji seji tristranske pogajalske komisije.

Komisija ima nalogo, da do 1. junija 2002 pripravi besedilo spremembe zakona o trgovini, ki se bo nanašala na natančnejšo zakonsko opredelitev obratovalnega časa trgovin.

Do sedaj se je komisija sestala že sedemkrat in ni rodila nobenih sadov.

Očitno je, da ima marsikdo veliko koristi in mu tak delovni čas zelo ustreza.

Vir:www.dnevnik.si

Več o tem si lahko preberete v članku:Prodajalke v nevzdržnem primežu delodajalcev


Sledite nam