fbpx

Zdravniška stavka

arhiv

Posebna oblika protesta, v katerem bodo zdravniki delali po 40 ur tedensko( kar je normalen delovnik), bo trajala vse do izpolnitve zahtevanih pogojev. S takšno…

Posebna oblika protesta, v katerem bodo zdravniki delali po 40 ur tedensko( kar je normalen delovnik), bo trajala vse do izpolnitve zahtevanih pogojev.

S takšno obliko stavke želijo zdravniki predvsem opozoriti na resno pomanjkanje zdravnikov pri nas. Če bi hoteli opravljati normalno delo, z normalnim delovnikom, bi že danes potrebovali 750 zdravnikov več.

Naslednja težava, s katero se bo naše zdravstvo srečalo v prihodnjih petih letih, pa je starostna struktura zdravnikov. V naslednjih petih letih bo namreč izpolnjevalo pogoje za upokojitev več kot 500 zdravnikov!

Od vlade zahteva Fides načrt za odpravo izgub zdravstvenih zavodov in več zdravnikov. Poleg tega pa seveda zahtevajo začetek pogajanj o sindikalnem predlogu sprememb in dopolnitev kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike, še posebej za čas izven polnega delovnika.

Veš si lahko preberete na spletnih straneh: www.dnevnik.si


Sorodne vsebine

Sledite nam