fbpx

Maligni limfom: informacije, druženje, izmenjava izkušenj

Zavod MON

SVET INTERNETA Ko zbolimo za tako hudo boleznijo, kot je rak, si večina želi izvedeti čim več o bolezni, obenem pa tudi deliti izkušnje z…

SVET INTERNETA

Ko zbolimo za tako hudo boleznijo, kot je rak, si večina želi izvedeti čim več o bolezni, obenem pa tudi deliti izkušnje z ljudmi, ki so doživljali ali ki doživljajo podobno izkušnjo.

Ena od najbolj dostopnih in priljubljenih načinov tovrstnega komuniciranja je preko interneta, zlasti v forumih. V zadnjih petih letih je med najbolj obiskanimi forum „Kako živeti z rakom“ na spletnem naslovu www.med.over.net, nato sledite povezavam Forumi/Pogovori. Med.Over.Net je spletni sistem z zdravstvenimi, socialnimi in splošno življenjskimi informacijami in zdravniškimi nasveti, med katerimi so tudi strani, namenjene bolnikom z rakom in njihovim svojcem.

Forum »Kako živeti z rakom« je posvetovalnica, namenjena izmenjavi izkušenj bolnikov, njihovih svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z boleznimi raka. V njej se lahko posvetujete o tem, kako obvladati bolezen in spremljajoče dogodke, o težavah, ki jih bolezen prinaša, in o tem, kakšna je pot k okrevanju. Objavljene so številne zgodbe okrevanja in procesa okrevanja, ki so jih zapisali ljudje pod vzdevkom. Forum je namenjen tudi ozaveščanju širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Predvsem pa je njegov namen sporočiti vsem, da “rak ne pomeni konca življenja!” Posvetovalnica teče pod strokovnim vodstvom medicinske sestre z Onkološkega inštituta Ljubljana.

Posvetovalnico najdete na naslovu: www.onkologija.over.net .

iz revije Viva >>>


Sledite nam