fbpx

3. Onkološko kulinarično srečanje – vabilo

Zavod MON

14. november 2007 ob 17. uri v demonstracijski kuhinji Miele v Črnučah, Brnčičeva 44g bo potekal POSVET O PRAVILNI PREHRANI BOLNIKA Z RAKOM – MED BOLEZNIJO IN PO NJEJ. Na posvetu bomo v prijetnem vzdušju, ob…

14. november 2007 ob 17. uri v demonstracijski kuhinji Miele v Črnučah, Brnčičeva 44g bo potekal POSVET O PRAVILNI PREHRANI BOLNIKA Z RAKOM – MED BOLEZNIJO IN PO NJEJ.

Na posvetu bomo v prijetnem vzdušju, ob kuhanju, pripravi hrane ter ob druženju iskali poti, kako se pravilno prehranjevati med boleznijo in kako zdravo živeti po ozdravitvi.

Izobraževalni del posveta bo pripravila in strokovno podprla mag. Nada Rotovnik Kozjek, dr. med., strokovnjakinja za prehrano onkoloških bolnikov skupaj s kolegicama z OI, kliničnima dietetičarkama, gospo Ireno Hren in gospo Denis Mlakar Mastnak, ki se vsak dan srečujeta s prehranjevalnimi težavami bolnikov.

Medse bomo povabili tudi naše zdravnike in drugo strokovno in medicinsko osebje z Onkološkega inštituta in Kliničnega centra, da bi se z njimi tudi na neformalen način posvetovali o težavah in občutkih, za katere včasih v ordinaciji zmanjka časa ali nanje povsem pozabimo.

Pripravo hrane bo usmerjala vodja kuhinje tokratnega posveta, ga. Danica Bivec iz podjetja Miele. Predstavnik Združenja L&L, Tomaž Pokovec se je prostovoljno javil, da bo s podporo Kristine Modic, prav tako predstavnice Združenja L&L, skuhal zelenjavno rižoto. Skupaj bosta pripravila tudi zeleno solato s semeni. Za odlično sladico pa bo poskrbela ga. Danica Bivec. K aktivnemu sodelovanju bodo povabljeni tudi vsi udeleženci posveta. Seveda bomo vse dobrote po končani kuhi skupaj pojedli.

Posvet s kulinaričnim delom je namenjen zdravi kuhi in druženju, seveda pa bo tudi priložnost za posvet s strokovnjaki in izmenjavo izkušenj med udeleženci.

PROGRAM:
17.00 – Prihod in začetek
17.00 – 18.30 – Posvet z mag. Nado Rotovnik Kozjek, dr. med.
18.30 – 20.00 – Priprava zdravega obroka hrane s komentarjem mag. Nade Rotovnik Kozjek, dr. med.
Udeležba na delavnici je omejena na 50 udeležencev, bolnikov in tistih, ki so bolezen že premagali. Prednost pri udeležbi imajo člani Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, bolniki z rakom in uporabniki Med.Over.Net-a. Predlagamo, da s prijavo pohitite, saj so prosta mesta omejena, zanimanje pa zelo veliko.

Za udeležence je delavnica brezplačna.

Vabimo vas, da svojo udeležbo potrdite na e-naslova [email protected]
/* */
ali [email protected]
/* */
ali po tel. št.: 01/520 50 50 (Andreja) do 10.11.2007!

Kristina Modic
predsednica Združenja 

Andreja Verovšek
vodja projektov v Zavodu


Sledite nam